Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat ik weet hoe lastig het is om regelmatig te sporten en gezond te blijven. In deze blog biecht ik dan ook met spijt op dat ik al twee keer mijn strippenkaart bij de sportschool heb laten verlopen. Maar, ik mag hier gelukkig ook aan toevoegen dat het afgelopen jaar al veel beter gaat met mijn sportiviteit. Ik heb namelijk iets gedaan dat mijn leven, en zo ook mijn sportleven, drastisch veranderd heeft: Ik heb een hond genomen! In deze blog vertel ik jullie hoe het nemen van je hond ervoor zorgt dat je gezonder en sportiever wordt.

Wandelingen in de buitenlucht

Aan hardlopen heb ik altijd al een hekel gehad. In de buitenlucht vond ik het stom, maar in de sportschool vond ik het nog stommer. Wandelen vond ik al wel wat beter, maar hier nam ik nooit echt tijd voor. Toen ik een hond nam, werd wandelen echter een dagelijkse bezigheid. Sinds ik mijn hond in huis heb genomen, ga ik minimaal 4 keer op een dag met hem naar buiten en maak ik dus ook 4 keer per dag een wandeling. Ik stond er werkelijk versteld van hoeveel goed deze wandelingen mij doen. De buitenlucht doet wonderen voor je gezondheid en zelfs van de korte wandelingen is mijn conditie enorm verbeterd. Zelfs als je het niet ziet zitten om een huisdier te nemen, dan kan ik zeker aanraden om de dagelijkse wandeling op te nemen in je routine.

Een actieve hond zorgt voor een actief leven

Wat betreft de soort hond die ik nam, had ik weinig te kiezen. Via vrienden van mij kreeg ik een puppy aangeboden en dit werd dus uiteindelijk mijn nieuwe huisdier. Zoals je misschien al kon opmerken aan mijn blog, ben ik een redelijk lui persoon. Toen ik dus op internet las dat mijn nieuwe hond een erg actief ras was, moest ik toch wel even slikken. En niets bleek minder waar, mijn hond is het liefst elke dag aan het spelen en als het aan hem had gelezen zou ik wel 10 keer per dag met hem naar buiten gaan. Toch, vind ik dit veel en veel minder vervelend dan ik gedacht had. Mijn hond is zo’n lief dier, dat met hem spelen en naar buiten gaan absoluut geen straf is. Bovendien heeft dit ook zeker weten ervoor gezorgd dat ik zelf actiever en sportiever ben. Mijn hond houdt enorm van rennen en hoewel ik hardlopen verschrikkelijk vind, ren ik met mijn hond graag mee. Ook is hij dol op zijn touwtrek speeltje van Beeztees. Nu doe ik dus minstens 1 keer per dag aan touwtrekken en eerlijk waar, mijn spierballen zijn toch echt gegroeid!