Wanneer je in een wat ouder huis woont, dan ken je waarschijnlijk de beslagen ramen maar al te goed. In de winter kunnen deze er zelfs voor zorgen dat je wakker wordt met een laagje ijs op je dekbed. Dat doet mij dan weer denken aan de keren dat ik bij mijn opa en oma logeerde. Alleen had ik daar geen dekbed maar een deken met een laken. Brrr. Het is dan misschien wel slim om eens te investeren in je huis en in jezelf. De ramen laten vervangen kan je een hoop opleveren. Oké, het kost natuurlijk eerst geld, maar als je ziet hoeveel je bespaart op je stookkosten, dan wenste je dat je er jaren eerder aan had gedacht.
Ramen laten vervangen

Ramen vervangen lijkt een simpel klusje

Je zou zeggen: glas eruit, nieuw glas er in en klaar. Ja, als het zo simpel was, dan had iedereen dat natuurlijk al lang geregeld. Helaas zijn het niet alleen de glazen panelen die vervangen moeten worden, ook het raamwerk zal er aan moeten geloven. Want in eenvoudige, oude kozijnen kun je echt geen zware nieuwe (dubbele) ramen laten plaatsen. En dus moet zo’n beetje je halve muur eruit voor je iets nieuws hebt. Dat valt even tegen, maar toch is het de moeite waard.

Vraag alvast een offerte aan voor in het voorjaar

Want dan weet je zeker dat het hele project nog voor je zomervakantie is afgerond. En je wilt NU natuurlijk niet met een gapend gat in je gevel zitten. Je vraagt dus op tijd een offerte aan bij verschillende bedrijven bij jou in de buurt. Vergeet niet om heel goed naar levertijden en garanties te vragen. Wanneer je op tijd begint met het aanvragen van offertes kun je rustig de tijd nemen om ze met elkaar te vergelijken. Dat kan je uiteindelijk veel voordelen opleveren.

Praat met je buren

Het kan namelijk zomaar zijn dat ook zij interesse hebben in nieuwe ramen en kozijnen. Wanneer jullie de handen ineen slaan, kan het zomaar zijn dat de prijs nog voordeliger uitpakt. Gaan je buren niet verbouwen, dan is het nog steeds belangrijk om een goed contact over jouw verbouwing te houden. Een verbouwing geeft altijd overlast en dat wil je natuurlijk zo veel mogelijk beperken. Overleg dus goed met je buren en laat ze de planning zien waar je naar streeft. Zij weten dan ook dat het einde in zicht is en wat ze kunnen verwachten aan overlast.