Mason Garment is een high-end schoenenlijn gestart in 2012 door designer Rendi Aditia. Hij raakte geïnspireerd in de jaren 90, toen hij opgroeide met zijn modebewuste broer en moeder die allebei een voorliefde voor schoenen hadden. Dankzij hen kreeg hij een interesse in luxe schoenenmerken, en ontwikkelde hij een droom waarbij hij zelf een eigen schoenenlijn zou opzetten die zijn eigen stijl reflecteerde, zowel als luxe uitstraalde. Nadat hij al zijn ideeën op papier had gezet en investeerders had gevonden, begon hij Mason Garments.
De naam “Mason” is een referentie naar de masonic idealogy, wat inhoudt dat hij terug refereert naar in een circle met productieve individuen samenwerken. Ookal werkten niet alle individuen in de schoenenwereld, allemaal streefden naar succes. Achter Mason Garments werkt nu een collectief dat samen dezelfde visie deelt en aan vooruitgang werkt.

 

Vervaardiging.

De vervaardiging van de Mason Garments schoenen worden uitsluitend in Italie, land van de schoenen, gedaan. Daar werken onder andere sommige van de beste schoenmakers aan de innovatieve designs. Mason Garments heeft een studio inn Amsterdam en een fabrikant in Italië, waarbij ze de snelle streetwear fashion willen combineren met de luxe van Italiaanse vakmanschap.
De vervaardiging van de schoenen wordt uitsluitend gedaan met producten van hoogstaande Italiaanse kwaliteit, zoals kalfsleer dat met de hand is uitgekozen in Italië.
In het productieproces wordt de zool en lining direct vastgenaaid aan de bovenkant van de schoen, die vervaardigd wordt in een Italiaanse fabriek. Deze manier van schoenmaken heet “Sacchetto”.
Allereerst maken ze een soort moccasin van leer, die om de voet heen glijdt als een handschoen, waarna ze de rest van de schoen er omheen naaien. Mason Garments beschrijft hun merk als elegant, hoge kwaliteit en comfortabel.

Collaboration.

Sinds kort is Mason Garments een samenwerking aangegaan met het wereldwijd bekende merk Playboy. Het product is een all white hoge sneaker met haaientandenzool, met aan de zijkant in goud het woord “Playboy” bedrukt en aan de andere kant een gouden Playboybunny.
Aan de achterkant is als referentie naar Hugh Hefner op de Mason Garments schoen een rode fluwelen dustbag genaaid. Een erg leuke touch!
Er zijn maar 375 paar van deze Mason Garments x Playboy sneakers te koop wereldwijd, een collector’s item dus. Allemaal handgemaakt in Italië, net als de rest van de schoenenlijn. Deze schoenen gaan voor 275-, EU per paar, dat krijg je met schoenen van zulke hoge kwaliteit.
Koop nu zelf je eigen paar Mason Garments en voel je de koning te rijk!