De zomer komt langzamerhand om de hoek kijken. De bloemetjes en de planten komen al voorzichtig in bloei en de vogeltjes fluiten al enthousiast in de ochtend. De natuur is behoorlijk in de war door de warme winters, al heeft het ook wel zijn leuke kant. Het leek al veel sneller lente!

 

 

De tuin zomer klaar maken

Veel mensen krijgen kriebelende handen wanneer de zon voorzichtig door komt. De tuin wil men graag aanpakken in de lente zodat zij in de zomer op en top kunnen genieten van de mooie tuin. Vooral de planten en bloemen die het niet hebben overleefd worden vervangen tot mooi bloemende planten. De tuin ziet er dan al een stuk beter uit. Zo zijn er ook mensen die graag grotere veranderingen willen uitvoeren in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan overkappingen aanleggen, zodat je nog langer kan genieten buiten in de tuin. De Hillhout overkappingen zie je heel vaak terugkomen in tuinen. Dat is ook niet heel erg gek, aangezien dit echt een aanwinst is in je tuin. De houtkleur brengt al gelijk wat sfeer met zich mee in de tuin.

 

 

Veel voordelen van je overkapping

Een heel groot voordeel van een Hillhout overkapping is dat je je tuin meubilair niet hoeft te verhuizen naar de schuur in de winter, het staat toch al droog. Ben je niet helemaal gemaakt voor het bakken in de zon? Dan is een Hillhout overkapping helemaal een uitvinding. Het wordt niet warm onder de overkapping omdat de wind alsnog onder de overkapping komt.  Een Hillhout overkapping kun je ook gebruiken als tweede woonkamer maar dan in je tuin. Je kunt de wanden voorzien van decoratie en kussentjes die je binnen op de bank zou leggen kunnen dan ook in je tuin. Voor jonge ouders is het ook nog een hele goede optie om een gedeelte voor het kinderplezier te gebruiken voor bijvoorbeeld een zandbak. Je kindje zit namelijk uit de zon en je kunt je kindje goed in de gaten houden. Er bestaan ook Hillhout overkappingen met een schuur eraan vast. Zo kun je je (nieuwbouw)woning gelijk voorzien van een luxe rust plek en een opbergmogelijkheid. De prijzen van de overkappingen zijn ook zo laag dat je goedkoper uit bent met een overkapping dan met een zonnescherm! Het hout kun je al gelakt en bewerkt bestellen of je kunt ervoor kiezen om het hout zelf af te werken met een lak of andere bescherm middelen. Het onderhoud een grote klus? Nee hoor. Eens in de zoveel jaar een likte lak en je kunt er weer even tegen aan!