eco-express.nl

Op vakantie gaan en rekening houden met het milieu

Vakantie Spanje

Op vakantie gaan kan een enorme belasting zijn voor het milieu. Wat denk je bijvoorbeeld van een vakantie Spanje met het vliegtuig? Toch kan het zomaar zijn dat je, als je met de auto die kant op gaat, nog slechter bezig bent. Je kunt er dan natuurlijk voor kiezen om lekker in Nederland op fietsvakantie te gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om je activiteiten op de plaats van bestemming zo milieuvriendelijk mogelijk te houden. Maak er bijvoorbeeld een wandelvakantie van, waarbij je je spullen meeneemt op je rug. Slaap in een tent en gebruik zo min mogelijk elektriciteit. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor jou. Je wordt eens even helemaal teruggeworpen op jezelf. Dan waardeer je de luxe van je eigen huis des te meer wanneer je weer thuis bent.
Vakantie Spanje

Kinderen hoeven heus niet perse allerlei luxe op vakantie

Kijk, het is natuurlijk heel handig wanneer jij niet de hele dag je kinderen hoeft te vermaken. Je hebt het in je dagelijkse leven al druk genoeg en jij wilt ook wel eens gewoon een boek lezen. Maar het is echt niet nodig om naar een 5-sterren all inclusive gebeuren te gaan om dat voor elkaar te krijgen. Je kinderen vermaken zich ook prima op een simpele camping in de buurt van een bos waar ze hutten kunnen bouwen. Of aan het strand waar ze heerlijk in het zand kunnen spelen. Natuurlijk moet je dan wel (goed) toezicht houden, maar je zit al een stuk meer ontspannen dan op een plek waar helemaal niks te doen is.

Een boerderijcamping in binnen- of buitenland

Je kunt met je kinderen ook heel goed terecht op een boerderijcamping. In veel gevallen mogen ze dan met de boer mee op pad. Koeien melken, kalfjes en varkens voeren, eieren rapen en vooral lekker buiten bezig zijn. Jij kunt met een gerust hart lekker in je boek duiken. Jij vermaakt je prima en over je kinderen hoef je je ook geen zorgen te maken.

Lekker thuis tijdens de vakantie

Dat is een optie die veel mensen vergeten. Terwijl je het thuis ook hartstikke leuk kunt hebben in de vakantie. Speel in de tuin of trek er dagjes op uit. Je kinderen zullen ook graag bij de buren logeren en de kinderen van de buren bij jou. In een tent, in de tuin. Helemaal leuk en voor een budget dat (bijna) altijd wel zal passen.

Mobiele versie afsluiten