eco-express.nl

Vakantie in eigen land: je hoeft niet ver te reizen voor een droomreis

In de coronacrisis hebben we als Nederlanders massaal ontdekt dat een vakantie in eigen land net zo fijn kan zijn als een verre reis. Door de onzekerheid van de reisrestricties en de angst om ziek te worden kozen veel mensen er gedurende de pandemie voor om in eigen land vakantie te vieren. Ook na de pandemie is vakantie in eigen land nog steeds razend populair en er zijn veel verschillende mogelijkheden op het gebied van locatie en type vakantie.

Ver weg maar toch dichtbij

Op het moment dat we op vakantie gaan in eigen land dan zullen we dat niet snel in onze eigen woonplaats doen. De meeste mensen kiezen ervoor om toch wel minimaal een uur te rijden naar hun vakantielocatie. Iemand die aan de kust woont zal sneller naar het binnenland gaan dan iemand die in Drenthe woont. Toch kan het ook lonen om iets dichter bij huis te blijven. Binnen de eigen provincie zijn er vaak verschillende steden en plekken die je normaal gesproken nooit zou bezoeken maar op het moment dat je vakantie hebt is het misschien wel de uitgelezen kans om hier in zijn bezoekje aan te brengen. Het hangt ook van het type vakantie af, zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van één van de vele vakantieparken Nederland. Deze vakantieparken verschillen onderling ook weer sterk. Er zijn vakantieparken die heel uitgebreid zijn, inclusief restaurant, wild waterbaan en in sommige gevallen zelfs In de buurt van een attractiepark. Andere vakantieparken liggen dan weer juist In de hart van de natuur en hebben niets anders te bieden dan hele fijne wandel- en fietsroutes.

Weekendje je weg naar een vreemde stad

Nederland is een klein land, en in één dag zou je daar doorheen kunnen rijden. Dat betekent niet dat je dan alle plekken die je in één dag kan bezoeken ook de aandacht geeft die ze eigenlijk verdienen. Nederland kent vele steden die de moeite waard zijn om te bezoeken en die niet eens zo toeristisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan Maastricht, Misschien wel de oudste stad van Nederland. deze stad heeft een rijke historie en door zijn zuidelijke ligging voelt deze stad niet eens super Nederlands aan. voor overnachting kan je gebruik maken van een van de vele hotels Maastricht en de stad is zeer goed bereikbaar. een ander pareltje wat meer centraal gelegen ligt is Gouda. een stad met een rijke historie en heel centraal gelegen als uitvalsbasis voor Zuid-Holland en het Groene Hart

Mobiele versie afsluiten