eco-express.nl

Met accu tuingereedschap ben je milieubewust bezig

accu tuingereedschap

Accu tuingereedschap is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van tools voor in je tuin. We zien tegenwoordig steeds vaker dat de benzinemotor wordt vervangen door een accu motor. Niet alleen bij gereedschap, maar bij vele andere machines. Dit komt omdat we tegenwoordig accu’s kunnen maken die dezelfde power kunnen leveren. Ook accu tuingereedschap gaat met deze verandering mee. In mijn blog op Eco-express.nl vertel ik altijd alles over hoe je het beste met het milieu om kan gaan. Vandaag is het onderwerp accu tuingereedschap.

Accu tuingereedschap is goed voor het milieu

Accu tuingereedschap is een stuk beter voor het milieu, dat kan geen bijzonder nieuws voor je zijn. Benzinemotoren zijn zoals we weten dat wel. Als we kijken naar grotere machines zoals auto’s, dan zien we die verandering daar ook plaatsvinden. Dit gaat een stuk langzamer, omdat er zoveel benzine auto’s op de markt zijn. Als we kijken naar accu tuingereedschap, dan gaat deze verandering een stuk sneller. Binnen een korte tijd is de technologie al zover dat de power vrijwel hetzelfde is, maar de uitstoot is zoals met alle accu’s even laag. Een ander voordeel is het lawaai. Mocht je veel aan het werk zijn in bossen, dan maak je geen lawaai voor de dieren. Mocht je veel aan het werk zijn in de tuin, dan hebben je buren er een stuk minder last van. Er zijn hier alleen maar winnaars.

De verschillende merken

Gardena, Makita, Pellenc, Stiga en Stihl zijn enkele merken die inmiddels accu tuingereedschap op de markt hebben. Maar de grootste speler op het gebied van deze machines is Greenworks. Zij zijn één van de meest innoverende merken op het gebied van accu aangedreven tools. Hun innovatie is zelfs zo groot, dat het grote merk Stihl besloot zich in te kopen in hun moederbedrijf. De nieuwe DIGIPRO motoren worden nu als basis gebruikt voor al het accu tuingereedschap van Greenworks. Inmiddels is hier al een 80 volt lijn van op de markt gebracht.

Nog een belangrijk voordeel

Natuurlijk is accu tuingereedschap goed voor het milieu en het maakt minder lawaai. Wat daarnaast ook belangrijk is om te noemen, is dat deze apparaten heel gebruiksvriendelijk zijn. Je hebt namelijk vaak maar één accu nodig om meerdere machines te bedienen. Zo kan je dus prima aan de slag gaan in je tuin met één accu. Veel machines werken met handige systemen om dit snel te kunnen wisselen. Heb ik jou inmiddels al overtuigd?

Mobiele versie afsluiten