eco-express.nl

Epoxy vloercoating: een duurzame oplossing voor gladde vloeren

Epoxy vloercoating is de perfecte oplossing voor het creëren van gladde, duurzame vloeren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat epoxy vloercoating steeds populairder wordt in Nederland. Deze coating wordt veel gebruikt voor het afwerken van betonnen vloeren, zowel in de industrie als bij particulieren thuis. Werd deze afwerking voorheen vooral toegepast in garages en schuren, met de opkomst van de industriële stijl wordt deze manier van afwerken ook steeds vaker in keukens, badkamers en huiskamers gebruikt.

Wat is epoxy vloercoating?

Epoxy is een type kunststof dat wordt gemaakt door het mengen van hars en verharder. Epoxy vloercoating is een laag van deze kunststof die op de vloer wordt aangebracht. De coating is slijtvast, sterk en gemakkelijk schoon te maken. Epoxy vloercoating is daarnaast bestand tegen chemicaliën en olie, wat het een perfecte keuze maakt voor bijvoorbeeld een garagevloer.

Waarom zou je kiezen voor deze coating?

Deze vloercoating heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten vloercoating. Het grootste voordeel is dat vloercoating van epoxy zeer sterk en slijtvast is. Hierdoor gaat de vloer lang mee en is deze bestand tegen zware belasting. Daarnaast is deze vloercoating naadloos, waardoor er geen vuil of stof tussen de naden kan komen. Hierdoor is de vloer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Een ander voordeel is dat deze vloercoating in verschillende kleuren verkrijgbaar is, waardoor je de vloer kunt aanpassen aan jouw persoonlijke smaak. Het aanbrengen van deze coating is niet moeilijk, maar het vereist wel enige voorbereiding. Ten eerste moet de vloer goed schoon zijn, zodat de coating goed hecht. Daarnaast is het belangrijk om de juiste hoeveelheid epoxy te mengen, zodat de coating goed uithardt. Het aanbrengen van de coating zelf gebeurt met een roller en een kwast. Het is belangrijk om de coating gelijkmatig aan te brengen en goed te laten drogen voordat je de volgende laag aanbrengt.

Waar koop je deze vloercoating?

Als je op zoek bent naar hoogwaardige vloercoating van epoxy, dan kun je terecht bij Mr. Boat. Bij Mr. Boat kun je terecht voor verschillende soorten epoxyhars en vloercoating. Het grote voordeel van Mr. Boat is dat je alle producten online kunt bestellen. Zo hoef je niet de deur uit om de juiste materialen te kopen en heb je alle benodigdheden snel in huis. Zo kun je bij Mr. Boat ook giethars kopen voor andere doeleinden dan grote oppervlakken. Denk dan, bijvoorbeeld, aan resin art. Met giethars kun je heel veel mooie dingen maken!

Mobiele versie afsluiten