eco-express.nl

Een ficus is de ideale plant voor beginners

Een ficus is een van de meest populaire planten onder liefhebbers en beginnende plantenverzorgers. Deze plant is niet alleen mooi, maar ook heel gemakkelijk te verzorgen. Deze plant heeft niet veel water nodig en kan zelfs in lichte schaduw staan. Het is een plant die evengoed gedijt in kantoorruimtes als in huis. Daarnaast heeft de ficus ook luchtzuiverende eigenschappen. Hierdoor is deze plant uitermate geschikt om in huis te zetten als je last hebt van andere planten of allergieën.

Verzorging van de ficus

Een ficus heeft niet veel verzorging nodig, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je plant gezond blijft. Zorg ervoor dat je ficus in een pot staat met een goede afwatering, anders kan de wortelrot krijgen. Natuurlijk, het oog wil ook wat, dus kies vooral voor een schitterende pot die goed past bij de rest van je interieur. Zorg er wel voor dat de pot niet te klein is, je wilt de plant de mogelijkheid geven om uit te groeien tot een flink exemplaar. Geef je ficus niet te veel water, want de wortels kunnen hierdoor verstikken. Laat de grond tussen de gietbeurten door lichtjes uitdrogen. Geef de ficus ook af en toe wat plantenvoeding om de groei te stimuleren. 

Is het ook een plant voor buiten?

In gebieden met een warmer klimaat kan een ficus heel goed buiten. In Nederland kan het ook, maar dan is het wel belangrijk om de plant in de late herfst, de winter en het vroege voorjaar binnen te zetten of in ieder geval af te dekken. Wil je een mooie plant op je terras of in je tuin? Dan is het beter om te kiezen voor een echte buitenplant. Deze zijn zeer geschikt om buiten te laten staan tijdens alle seizoenen. Al kan het soms, wanneer het heel hard vriest, wel verstandig zijn om de pot waarin de plant staat met bubbeltjesplastic te bedekken.

Van planten word je blij

In huis kunnen een paar planten de complete sfeer verbeteren. Je moet er dan wel goed voor zorgen, maar dat is, als je de juiste planten kiest, geen enkel probleem. Buiten hebben planten nog veel meer voordelen. Zij zorgen voor het aantrekken van vlinders en bijen en dat is weer goed voor de diversiteit in het milieu. Zorg er dan ook altijd voor dat je wat bloeiende planten neerzet, dat kan in de volle grond of op het terras.

Mobiele versie afsluiten