eco-express.nl

De mist trekt op en dan lijkt de wereld weer schoon

Mistgenerator

Niets zo mooi als een landschap in de mist. Op de vroege morgen ziet de wereld er compleet anders uit. Je kunt zelfs (een beetje) gedesoriënteerd raken. Dat is in het verkeer natuurlijk niet handig, maar soms is dat nu net wat je wel wilt. Bijvoorbeeld als je een winkel hebt en niet dag en nacht aanwezig kunt zijn om je waren tegen het dievengilde te beschermen. Wanneer je dan een mistgenerator laat installeren, zorg je ervoor dat de inbrekers geen hand voor ogen meer kunnen zien. Ze zullen dan onverrichter zake je pand verlaten. Zij zijn dan (dat is duidelijk) een stuk minder blij met de mist en zullen er ook niet echt van kunnen genieten. Bandit mistbeveiliging kan u zeker helpen aan zo een rookmachine!

Maar ondertussen geeft de mist buiten een magisch beeld

De wereld lijkt zich te vernieuwen onder de mist. De zon doet haar best om door de mist heen te breken en soms ontstaan zelfs meerdere regenbogen in de mist. De koeien in de wei lijken geen poten of geen kop te hebben en zelfs de vogeltjes klinken anders als het mistig is. Eigenlijk is de mist een bijzonder cadeautje. Een cadeautje dat je dwingt om iets rustiger aan te doen op de vroege morgen. En dat kunnen we af en toe allemaal wel even gebruiken.

Verschil tussen mist en smog

Mist is mooi, smog is slecht. Zo. Korter kan ik het niet uitleggen. Mist is de verdamping van dauw door de invloed van de zon of de natuurlijke warmte van de aarde. Smog is luchtvervuiling. Dat ziet er misschien wel hetzelfde uit, maar het voelt toch heel anders. Want als je diep adem haalt in de mist, dan voel je direct dat je holtes zich openen en dat je écht frisse lucht binnen krijgt. Haal je diep adem in de smog, dan kan dat zomaar een hoestbui opleveren waar je naar van wordt.

En hoe zit het met de mistachterlichten

De regel is heel simpel. Kun je de auto achter je zien, dan kan je mistachterlicht uit. Dat rode licht op de auto van je voorganger leidt namelijk ontzettend af en dat wil jij natuurlijk te allen tijde voorkomen. Ook zet je je mistlicht uit zodra je binnen de bebouwde kom komt. En vergeet ook niet om je mistachterlicht uit te zetten als je gearriveerd bent op de plaats van bestemming. Er zijn maar weinig dingen zo irritant in het verkeer als nodeloos blijven rijden met dat hysterisch rode mistlicht aan.

Mobiele versie afsluiten