eco-express.nl

Duurzaam en milieubewust in Bali rondreizen

Bali rondreizen

Terwijl ik deze blog schrijf zit ik in de trein. Een heerlijk voorjaarszonnetje schijnt in mijn gezicht. Deze zon doet me verlangen naar een warme zonvakantie op een prachtige bestemming. Maar een verre reis met het vliegtuig en een verblijf in een hotel of resort zijn helaas niet erg duurzaam. Mijn droom van in Bali rondreizen leek mij dan ook nooit haalbaar om duurzaam te doen. Gelukkig bedacht ik me dat ik op facebook iets tegen was gekomen over een duurzaam verblijf in Indonesië. Nu ben ik net op onderzoek uitgegaan of dat op Bali is, of dat er met een beetje geluk toch wel een mogelijkheid is tot duurzaam in Bali rondreizen!

Milieubewust op vakantie

Goed doen voor de planeet en vakantie gaan voor veel mensen niet samen. Vakantie is een tijd om uit te rusten en dan wil je niet hoeven nadenken over de impact van je verblijf op de aarde. Maar die impact is enorm groot, en het is daarom juist wel belangrijk om over je vakantie-footprint na te denken. Als eerst heb je natuurlijk de vliegreis die vaak met vakantie samengaat. Een vliegtuig stoot enorm veel CO2 en andere vervuilende stoffen uit. Daarom draagt een vliegreis enorm veel bij aan het opwarmen van de aarde. Daarnaast zijn mensen op vakantie niet bezig met het milieu. Veel mensen gaan elke avond uit eten, en zullen niet echt opletten of ze hun afval wel goed scheiden. Wie heeft er nou zin om uit te zoeken hoe en waar je afval moet scheiden op vakantie? Tot slot heb je dan ook nog het verblijf. Een hotel of resort is heerlijk, omdat je lekker in de watten gelegd wordt. Wel creëren alle mini-zeepjes die je elke dag gebruikt veel plastic afval, die je thuis niet hebt. Ook worden je beddengoed en handdoeken elke dag gewassen, wat veel water kost. Daarnaast zul je ook meer douchen, wat zowel energie als water verspilt. Al met al is een vakantie dus vaak nog minder duurzaam dan je gewone leven thuis.

Duurzaam in Bali rondreizen zonder erover na te denken

Gelukkig kun je op Bali rondreizen en milieubewust leven, zonder er echt hard over na te denken. In plaats van uit eten, haal wat bij een straattentje. Vaak zijn de verpakkingen van bladeren gemaakt, waardoor je geen afval overhoudt. Ook support je zo de lokale economie. Drink uit kokosnoten en sla de rietjes af. Geniet van alle prachtige natuur in plaats van constant in een luxe resort te verblijven. Bali heeft zoveel te bieden! Prachtige rijstvelden, bergen, vulkanen, stranden, onderwaterwereld. Bali heeft zoveel moois dat je wel maanden activiteiten kan ondernemen die geen impact hebben op het milieu. Ga bijvoorbeeld een lange fiets- of wandeltocht doen met een gids, die je alle kleine dorpjes en tempels laat zien. Er zijn veel duurzame accommodaties in Bali. Wat het extra leuk maakt is dat deze accommodaties vaak lokaal en klein zijn, dus je krijgt de echte cultuur van Indonesië mee. Een duurzame vakantie in Bali is daarom niet alleen beter voor de aarde, maar ook leuker dan chillen in een mooi resort!

Mobiele versie afsluiten